Theorie

De voorwaarde om je theorie-examen te mogen afleggen is dat je minimum 17 jaar bent! Je kan dit doen in het dichtstbijzijnde examencentrum. Vergeet wel je ID-kaart niet!

Er zijn twee mogelijkheden om je voor te bereiden:

Ik volg theorieles

Je kiest voor een goede voorbereiding en volgt 12u theorieles bij ons. Of je wordt verplicht om 12u les te volgen wanneer je 2 x niet geslaagd bent. Het voordeel van onze cursus theorie is niet alleen de hoge slaagkans op het examen maar het is ook een grondige voorbereiding op de toepassing van de wegcode in de praktijk. Je krijgt les van een gebrevetteerd lesgever die jou onmiddellijk de nodige extra uitleg kan geven en die altijd op de hoogte is van wijzigingen in de wegcode en de examenvragen. Een vlotte PowerPointpresentatie met veel foto’s en filmpjes gidst je doorheen de wegcode. Veel oefeningen en vaak voorkomende examenvragen stomen je klaar voor het theoretisch examen en je verdere rijopleiding. Na het volgen van 12u theorieles krijg je een attest mee waardoor je onbeperkt kan herkansen voor je theorie examen.

Zelfstudie

Je bent een zelfstandige student en koopt een recent handboek aan bij ons.  Het handboek dat wij aanbieden is overzichtelijk en voorzien van veel foto’s en oefenvragen. Het wordt altijd up-to-date gehouden en bevat een persoonlijke inlogcode om online te oefenen. Wanneer je 2 X niet slaagt voor je theorie-examen ben je verplicht om 12u theorieles te volgen.

Vormingsmoment voor begeleiders

Het vormingsmoment is verplicht voor de begeleiders van kandidaat-bestuurders die vanaf 1 maart 2024 een ‘voorlopig rijbewijs met begeleider’ (M36 of M12) aanvragen. Na afloop krijgt de begeleider een attest mee maar je kan het ook in jouw burgerprofiel terugvinden. Het attest is 10 jaar geldig. Attesten uitgereikt vanaf 2017, blijven ook gelden.

Deze keer zal het attest gecontroleerd worden door het examencentrum voor aanvang van het praktijkexamen. Het vormingsmoment voor begeleiders moet minstens 5 maand voor het praktijkexamen gevolgd worden door 1 van de begeleiders die op het voorlopig rijbewijs M36 staat van de kandidaat-bestuurder. Ook al gaat deze kandidaat-bestuurder met de rijschool naar het examen!

Bij kandidaten met een voorlopig rijbewijs M12 en kandidaten met een voorlopig rijbewijs M36 dat omgewisseld werd van een voorlopig rijbewijs M18, geldt deze 5 maanden regel niet! De begeleider moet gewoon de vorming gevolgd hebben vóór het praktijkexamen.

Tijdens deze vorming krijg je info, tips & tricks over hoe je op een goede en veilige manier je zoon/dochter kunt begeleiden gedurende de hele rijopleiding.  Daarnaast staan we ook klaar om jullie vragen te beantwoorden.

Kostprijs : 20€

Vanaf februari 2024 zullen wij vormingsmomenten aanbieden.

Reviews

Lees wat onze klanten op Google over ons te zeggen hebben:

Zo blij dat met mijn keuze voor het Mobix-team! Ten eerste voor de toprijlessen ter voorbereiding van mijn examen. Maar vooral voor alle tips en tricks voor het levenslang verkeersveilig rijden. De leuke sfeer krijg je er zomaar bij! Speciale dank aan Tina en James!
Jolien
20 uren rijles gevolgd en ik heb niks anders dan goede ervaringen gehad! De lessen zijn allesomvattend, worden per les aangepast aan de leerlingen en geleidelijk opdagender gemaakt. Kari is uiterst vriendelijk en een zeer geduldige instructeur, en Paul uiteraard ook :D.
Tamas

Kwalitatieve lessen, aangepast aan de leerling.

De rijinstructeurs zijn vriendelijk, eerlijk, geduldig en laten je echt op je gemak voelen (ik ben de grootste stresskip ooit).

Ik heb niet veel vrije tijd, maar de mensen hier doen hun uiterste best om alles goed en z.s.m. in te plannen.

Bedankt voor alles!

Fleur

Het Mobix team is zeer aangenaam om les van te krijgen. Ze hebben mij heel rustig en op een vriendelijke manier geleerd hoe ik moet rijden. Ze staan altijd klaar om te helpen en geven je tips hoe je op een vlotte manier aan het verkeer kan deelnemen. Ik wil ze bedanken dat ze mij hebben voorberijdt om mijn examen goed te kunnen afleggen. Echt een TOP rijschool!!!! AANRADER!!!

Astrid

Schrijf je vandaag nog in

Behaal uw rijbewijs in een rijschool met scherpe prijzen en topservice!