Over rijschool Mobix

Ontmoet het rijschool Mobix team

Paul

Paul

Theorielesgever

Praktijklesgever

Tina

Tina

Zaakvoerster

Praktijklesgeefster

Johan

Johan

Theorielesgever

Praktijklesgever

Kari

Kari

Kantoorbediende

Praktijklesgeefster

Kim

Kim

Praktijklesgever

Evelyn

Theorielesgeefster

Praktijklesgever

James

James

Praktijklesgever

Thalisa

Thalisa

Kantoorbediende

Glenn

Glenn

Praktijklesgever

Wilfried

Praktijklesgever

Bedankt voor alles Wilfried! We missen je.

Ontmoet het rijschool Mobix/Start2Drive motorteam

Start2Drive Team

Rijschool Mobix is niet meer weg te denken uit het Aalsterse straatbeeld en omgeving. In 2019 opende wij ons 2e kantoor in Erpe-Mere. Anno 2023 krijgen wij versterking van een geweldig team die instaan om onze toekomstige motards een gespecialiseerde motoropleiding aan te bieden. Je kent ze wellicht wel nog onder de naam Start2drive.

Rijschool Mobix is een dynamische rijschool opgericht door ervaren lesgevers en versterkt door een geweldig gepassioneerd team. Onze lesgevers gaan tot het uiterste om van jullie veilige en bekwame bestuurders te maken. Wij zijn er van overtuigd dat rijlessen niet saai hoeven te zijn! Om dit waar te maken gaan we flexibel om met de noden van onze kandidaten-bestuurders.

Rijschool Mobix staat garant voor kwaliteit.

Onze missie:

  • We streven naar een goede voertuigbeheersing bij lage en hoge snelheden
  • We coachen naar verkeersinzicht en zelfstandigheid in het dagelijkse drukke verkeer
  • We ondersteunen met de uitvoering van de manoeuvres en delen tips en tricks met je
  • We bereiden je voor op het theoretisch en praktisch examen
  • We zetten in op sociaal rijgedrag. Veilig rijden is veel meer is dan alleen de bediening van je voertuig. Vaardigheden als verkeerstechniek, sociaal rijgedrag, risicoperceptie en zelfreflectie zijn op zijn minst even belangrijk.
  • Dankzij onze duidelijke evaluatie-momenten weet je perfect hoe je evolueert tijdens deze lessen.
  • Door ons grote aanbod trekken we zowel leerlingen aan die geen ervaring hebben achter het stuur als meer ervaren bestuurders die een opfrissing wensen. Voor de reeds gevorderder motorrijders hebben we een extraatje dankzij onze masteropleiding.

Binnenkort meer…

Hoe lang moet ik oefenen met een voorlopig rijbewijs alvorens ik een examen mag afleggen?

Je moet minstens 3 maanden in het bezit zijn van een voorlopig rijbewijs om een praktijkexamen af te leggen. OPGELET: Vanaf 1 oktober 2023 wordt de duurtijd van de stage verlengt tot 5 maand voor alle voorlopige rijbewijzen (M18 en M36).

Wie mag mijn begeleider zijn op mijn voorlopig rijbewijs?

Uw begeleider moet Belg zijn, moet sinds ten minste 8 jaar houder en drager zijn van een Belgisch of Europees rijbewijs geldig om een voertuig van de categorie B te besturen. mag niet vervallen zijn of, gedurende de laatste 3 jaar niet vervallen geweest zijn, van het recht om een motorvoertuig te besturen. Mag (behalve voor dezelfde kandidaat) niet op een ander voorlopig rijbewijs als begeleider vermeld geweest zijn binnen het jaar vóór de datum van afgifte van uw voorlopig rijbewijs. Dit verbod is niet van toepassing voor de begeleiding van eigen kinderen, kleinkinderen, zussen, broers of pleegkinderen of die van zijn/haar wettelijke partner.

OPGELET:

Het vormingsmoment voor begeleiders wordt opnieuw ingevoerd vanaf 1 oktober 2023. Elke begeleider die vermeld wordt op het voorlopig rijbewijs M36 en M12, uitgereikt vanaf 1 oktober 2023, dient het vormingsmoment te volgen en in het bezit te zijn van een begeleidersattest. Bij het praktijkexamen dient de begeleider, die de kandidaat aanbiedt op het examencentrum, een begeleidersattest voor te leggen dat minstens 5 maand oud is. Ook als de kandidaat met de rijschool op examen gaat met een M36 of M12, zal de kandidaat een begeleidersattest moeten voorleggen van zijn begeleider dat minstens 5 maand oud is.

Wat doe ik als mijn voorlopig rijbewijs vervallen is?

Na het vervallen van de geldigheid van je voorlopig rijbewijs 18M of 36M, moet je 3 jaar wachten om een nieuw voorlopig rijbewijs 18M of 36M te kunnen verkrijgen. je kan wel eenmaal een voorlopig rijbewijs M12 verkrijgen na het volgen van minimum 6 uur praktijkles.

Je mag alleen vergezeld zijn door één of beide begeleiders of door een gebrevetteerd instructeur via een rijschool.

Je mag ook het praktijkexamen afleggen onder begeleiding van een erkende rijschool na het volgen van minimum 6 uur praktijkles.

Op het moment dat u het praktijkexamen aflegt, of een voorlopig rijbewijs M12 aanvraagt, moet u geslaagd zijn voor het theorie-examen sinds minder dan 3 jaar.

Mag ik mijn praktisch examen doen als de geldigheid van mijn theorie al verstreken is?

Je kan enkel een praktijkexamen afleggen tijdens de geldigheidsduur van het theorie-examen (3 jaar te rekenen vanaf de datum waarop je slaagde voor het theorie-examen).

Ik ben een anderstalig… kan ik theoretische en praktische examens afleggen in mijn moedertaal?

Vanaf 1 januari 2023 wordt er voor de theorie-examens, voor elke rijbewijscategorie, alsook voor de risicoperceptietest, gewerkt met een audiovertaling. Er zijn geen live sessies meer met tolken. U kan het theorie-examen voor elke rijbewijscategorie afleggen in alle examencentra in het Frans, Duits of   Engels. Hiervoor dient u online een afspraak te maken in het examencentrum van uw keuze.

Voor het praktijkexamen kan je u laten bijstaan door een beëdigd tolk voor de talen Frans, Duits of Engels. U kiest en vergoedt de tolk zelf. De tolk moet in het examencentrum steeds kunnen bewijzen dat hij een beëdigd tolk is.

Ik wens over te schakelen van een rijbewijs “automatisch” naar een handgeschakeld rijbewijs. Wat moet ik doen?

Ofwel volg je minstens twee uur praktijk in de rijschool gevolgd door een praktisch examen. Ofwel vraag je een voorlopig rijbewijs aan (Model III) . Daarmee kan je minimaal één maand en maximaal één jaar oefenen met een begeleider waarna je je kan aanmelden voor een praktisch examen met een handgeschakelde wagen.

Mag ik met een rijbewijs cat B met een 125cc rijden?

Ben je in het bezit van een rijbewijs B afgegeven vóór 1 mei 2011? Dan mag je een motor categorie A1 besturen (rijbewijs cat A1: motorfiets van max 11kW en 125cc met een vermogens/gewichtsverhouding van 0,1 kw per kg). Deze regeling is enkel voorzien in België. Om in het buitenland te rijden moet je effectief in het bezit zijn van een rijbewijs categorie A1. Ben je echter al 2 jaar in het bezit van een rijbewijs B afgeleverd na 1/5/2011? Dan mag je een motor categorie A1 besturen op voorwaarde dat je 4 uur opleiding gevolgd hebt in een erkende rijschool. Er zal dan een code 372 op je rijbewijs gezet worden. Dat is ook enkel toegelaten op Belgisch grondgebied.

Mag ik met een voorlopig rijbewijs in het buitenland rijden?

De regels rond voorlopige rijbewijzen in België verschillen met die van andere Europese landen. Daardoor telt jouw voorlopig rijbewijs er niet.

Ik heb een rijbewijs B. Moet ik een theorie-examen afleggen indien ik mijn rijbewijs A wens te behalen?

Ja. Om het rijbewijs categorie A te kunnen behalen, moet u slagen voor het theorie-examen van de categorie A. Het feit dat u in het bezit bent van een rijbewijs categorie B heeft daar geen invloed op.

Ik heb mijn rijbewijs B behaald voor 1/01/1989. Moet ik de examens afleggen om het rijbewijs A te behalen?

Nee. Een rijbewijs categorie B, dat in België werd afgeleverd voor 1/01/1989, wordt ook geldig verklaard voor de categorie A. U bent dus vrijgesteld van de examens voor de categorie A.

Ik heb een voorlopig rijbewijs B. Mag ik een bromfiets of speed pedelec besturen?

Nee. Met een voorlopig rijbewijs B is het alleen toegelaten personenwagens te besturen. Wanneer u in het bezit bent van uw definitief rijbewijs B mag u ook een bromfiets of speed pedelec besturen. Een rijbewijs categorie B wordt ook geldig verklaard voor de categorie AM.

Schrijf je vandaag nog in

Behaal uw rijbewijs in een rijschool met scherpe prijzen en topservice!

Reviews

Lees wat onze klanten op Google over ons te zeggen hebben:

Zo blij dat met mijn keuze voor het Mobix-team! Ten eerste voor de toprijlessen ter voorbereiding van mijn examen. Maar vooral voor alle tips en tricks voor het levenslang verkeersveilig rijden. De leuke sfeer krijg je er zomaar bij! Speciale dank aan Tina en James!
Jolien
20 uren rijles gevolgd en ik heb niks anders dan goede ervaringen gehad! De lessen zijn allesomvattend, worden per les aangepast aan de leerlingen en geleidelijk opdagender gemaakt. Kari is uiterst vriendelijk en een zeer geduldige instructeur, en Paul uiteraard ook :D.
Tamas

Kwalitatieve lessen, aangepast aan de leerling.

De rijinstructeurs zijn vriendelijk, eerlijk, geduldig en laten je echt op je gemak voelen (ik ben de grootste stresskip ooit).

Ik heb niet veel vrije tijd, maar de mensen hier doen hun uiterste best om alles goed en z.s.m. in te plannen.

Bedankt voor alles!

Fleur

Het Mobix team is zeer aangenaam om les van te krijgen. Ze hebben mij heel rustig en op een vriendelijke manier geleerd hoe ik moet rijden. Ze staan altijd klaar om te helpen en geven je tips hoe je op een vlotte manier aan het verkeer kan deelnemen. Ik wil ze bedanken dat ze mij hebben voorberijdt om mijn examen goed te kunnen afleggen. Echt een TOP rijschool!!!! AANRADER!!!

Astrid
Schrijf hier je review