Overige opleidingen Mobix

Bij rijschool Mobix bieden we u niet alleen de standaardopleidingen aan maar proberen we u een compleet aanbod aan te bieden rond alles wat met veilig auto -en motorrijden te maken heeft.

Lesgever worden bij rijschool Mobix

  • Ben jij opzoek naar een gevarieerde job vol uitdagingen en voldoening! En dat in jouw eigen regio?
  • Rij je graag en goed met de auto?
  • Ben jij iemand met een gezonde portie geduld en inlevingsvermogen?
  • Bevat je een goeie portie humor (droog mag )?
  • Vind je het leuk om direct resultaat te zien van je werk?

Kan je al deze puntjes aanvinken, dan zijn wij opzoek naar jou!

Volg stage via rijschool Mobix en een ploeg van ervaren lesgevers/ leuke collega’s neemt jou onder hun vleugels!

Samen op weg naar jouw BREVET! Inclusief job garantie! Voltijds- of deeltijds. Werkloze gebrevetteerde lesgevers mogen zich natuurlijk ook steeds aanmelden.

Vraag naar meer info bij interesse.

Help, ik heb rijangst!

Hoe kan het dat zo veel mensen rijangst hebben? Waar komt zo’n angst vandaan? De oorzaken zijn heel wisselend. Maar wat de oorzaak ook is: je kunt van je rijangst af komen. Vaak is het een kwestie van je auto leren kennen en meer automatisme krijgen, frequenter te rijden waardoor je het verkeer sneller kunt overzien en zelfverzekerder gaat rijden.

Stel het niet langer uit en laat je begeleiden door één van onze professionele begeleiders. Praat met je lesgever, overleg met je lesgever. Samen vinden jullie een weg naar meer zelfvertrouwen, controle en veiligheid in de wagen. En wie weet vind je het op een dag niet meer erg om achter je stuur te kruipen. We passen onze rijlessen aan volgens jouw noden, volgens jouw tempo.

Ik kies voor automaat

De automaat is niet meer weg te denken… in snel tempo verovert hij de markt! De nieuwe trend is duidelijk ingezet en rijschool Mobix evolueert mee dus op elke vestiging staat er een splinternieuwe automaat op jou te wachten! Interesse? Schrijf je gerust in via onze website.

Aangepast voertuig

Je hebt te horen gekregen dat je een aantal rijlessen moet nemen via een erkende rijschool vooraleer Vias een beslissing kan nemen? Hiervoor mag je ook bij ons aankloppen. Wij vragen jouw dossier op bij Vias en lenen vervolgens bij Vias (indien nodig) een aangepaste wagen naar jouw noden. Neem gerust contact op met ons.

Workshops

Deze workshops zijn speciaal gericht naar verenigingen en niet-commerciële organisaties en worden extra ondersteund door de Vlaamse overheid.

Ons aanbod: Veilig op een veilige fiets, Verkeersquiz, De verkeersregels in je buurt, Rij vaardig

Paul De Geyndt is een ervaren lesgever. Hij verzorgt naast workshops Veilig Verkeer ook opleidingen Wegcode, nascholingen, schoolprojecten en praktische lessen voor auto en zwaar vervoer. Als verkeerskundige past hij workshops aan aan de wensen van de vereniging.

Vraag naar meer info bij interesse.

Terugkommoment

Verschillende erkende rijscholen hebben de handen in elkaar geslagen om het terugkommoment te kunnen aanbieden.

Wie een terugkommoment moet volgen krijgt een uitnodigingsbrief van de overheid. (Opgelet: iedereen wordt geacht te weten wanneer dit moet gevolgd worden. Dus ook als je geen brief krijgt moet je dit zelf opvolgen).Het terugkommoment is verplicht voor wie vanaf 1 oktober 2017 een voorlopig rijbewijs aanvroeg.

Het terugkommoment kan je volgen in Gent en in Dendermonde.

Het terugkommoment duurt 4u en bestaat uit een kennismakingsgesprek (30 min), praktijkoefeningen op een afgesloten terrein (120 minuten) en een groepsgesprek (90 minuten)

De bedoeling van deze opleiding is dat je als nieuwe bestuurder ervaringen uitwisselt en begrijpt wat mogelijke risico’s tot ongevallen zijn.

Kostprijs : 122€

Vormingsmoment voor begeleiders

Het vormingsmoment is verplicht voor de begeleiders van kandidaat-bestuurders die vanaf 1 maart 2024 een ‘voorlopig rijbewijs met begeleider’ (M36 of M12) aanvragen. Na afloop krijgt de begeleider een attest in zijn/haar mailbox maar je kan het ook in jouw burgerprofiel terugvinden. Het attest is 10 jaar geldig. Attesten uitgereikt vanaf 2017, blijven ook gelden.

Deze keer zal het attest gecontroleerd worden door het examencentrum voor aanvang van het praktijkexamen. Het vormingsmoment voor begeleiders moet minstens 5 maand voor het praktijkexamen gevolgd worden door 1 van de begeleiders die op het voorlopig rijbewijs M36 staat van de kandidaat-bestuurder. Ook al gaat deze kandidaat-bestuurder met de rijschool naar het examen!

Bij kandidaten met een voorlopig rijbewijs M12 en kandidaten met een voorlopig rijbewijs M36 dat omgewisseld werd van een voorlopig rijbewijs M18, geldt deze 5 maanden regel niet! De begeleider moet gewoon de vorming gevolgd hebben vóór het praktijkexamen.

Tijdens deze vorming krijg je info, tips & tricks over hoe je op een goede en veilige manier je zoon/dochter kunt begeleiden gedurende de hele rijopleiding.  Daarnaast staan we ook klaar om jullie vragen te beantwoorden.

Kostprijs : 20€

Reviews

Lees wat onze klanten op Google over ons te zeggen hebben:

Zo blij dat met mijn keuze voor het Mobix-team! Ten eerste voor de toprijlessen ter voorbereiding van mijn examen. Maar vooral voor alle tips en tricks voor het levenslang verkeersveilig rijden. De leuke sfeer krijg je er zomaar bij! Speciale dank aan Tina en James!
Jolien
20 uren rijles gevolgd en ik heb niks anders dan goede ervaringen gehad! De lessen zijn allesomvattend, worden per les aangepast aan de leerlingen en geleidelijk opdagender gemaakt. Kari is uiterst vriendelijk en een zeer geduldige instructeur, en Paul uiteraard ook :D.
Tamas

Kwalitatieve lessen, aangepast aan de leerling.

De rijinstructeurs zijn vriendelijk, eerlijk, geduldig en laten je echt op je gemak voelen (ik ben de grootste stresskip ooit).

Ik heb niet veel vrije tijd, maar de mensen hier doen hun uiterste best om alles goed en z.s.m. in te plannen.

Bedankt voor alles!

Fleur

Het Mobix team is zeer aangenaam om les van te krijgen. Ze hebben mij heel rustig en op een vriendelijke manier geleerd hoe ik moet rijden. Ze staan altijd klaar om te helpen en geven je tips hoe je op een vlotte manier aan het verkeer kan deelnemen. Ik wil ze bedanken dat ze mij hebben voorberijdt om mijn examen goed te kunnen afleggen. Echt een TOP rijschool!!!! AANRADER!!!

Astrid

Schrijf je vandaag nog in

Behaal uw rijbewijs in een rijschool met scherpe prijzen en topservice!